Usein kysyttyä

1. Mitä tarvitsen tunnille mukaan

Tarvitset tunnille mukaan mukavat vaatteet, talvella lämmintä sukkaa ja paitaa. Maton ja viltin. Mikäli omistat blokit tai/ja bolsterin, ota nekin mukaan. Minulta voi vuokrata blokkeja ja mattoja. 

2. Harjoittelu raskauden aikana ja sen jälkeen 

  • pilates ja jooga ovat turvallisia myös raskausaikana. On kuitenkin syytä välttää tiettyjä asentoja raskausaikana ja suosia toisia.
  • harjoittelusta voi olla hyötyä raskausaikana ja synnytyksessä lantionpohjan lihasten hallinnan paranemisen, syvien tukilihasten vahvistumisen ja kehotietoisuuden paranemisen, rentoutumisen ja hengitysharjoitusten takia.
  • Varmista neuvolasta, että juuri sinun on turvallista harrastaa lajia
  • Synnytyksen jälkeen harjoittelu on ennen kaikkea tutustumista uudenlaiseen kehoon, aloita harjoittelu hitaasti ja keskity haastamisen sijaan hemmotteluun
  • Annan tunneilla variaatioita raskaana oleville, infoa opettajaa raskaudestasi tästä syystä. 

3. Liikkumisen rajoitteet, loukkaantumiset ja sairaudet

Akuuteissa loukkaantumisissa on syytä pitää lepoa joogaharjoituksesta kunnes terveydenhuollon ammattihenkilö antaa luvan harjoittelun jatkamiseen. Liikkumisen rajoitteet ovat harvoin este harjoituksen aloittamiselle, kerro näistä rohkeasti etukäteen, mietitään Sinulle sopivia ratkaisuja. Voit halutessasi varata yksityistunnin, jolloin keskitytään sinun yksilöityyn harjoitukseen ja variaatioihin myös ryhmätunneilla. Jooga, pilates ja meditaatio ovat matalaimpaktisia lajeja ja loukkaantumisvaara on pieni. Harvat sairaudet ovat este harjoittelulle. 

4. Onko jooga jonkin uskonnon harjoittamista? 

Jooga on alun perin Intiassa syntynyt filosofia ja harjoitus, jonka juuret on tuhansien vuosien takana. Jooga on syntynyt buddhalaisuuden ja hindulaisuuden vaikutuspiirissä, mutta se on perusluonteeltaan universaali, uskonnosta riippumaton ja kaikkia ihmisiä heidän maailmankatsomuksestaan riippumatta kehittävä harjoitusmuoto. 

5. Miten jooga ja pilates eroavat toisistaan? 

Jooga on keskittynyt enemmän mielen hallintaan, liikkuvuuteen ja hengitykseen. Pilates puolestaan keskittyy enemmän syvien lihasten hallintaan ja kehon liikkeeseen hengityksen syventämisen yhteydessä. 

6. Tunneille ilmottautuminen

Tunneille olisi hyvä ilmoittautua etukäteen, jotta osaan varata riittävästi tilaa ja huomioida yksilölliset tarpeet sekä variaatiot. Voit ilmoittautua tunnille laittamalla viestiä whatsapissa tai sosiaalisen median polkujen kautta

Tmi Minna Louhula

minnflow@gmail.com
0400798797

69950 Perho

MinFlow

Min_Flow_